Pages

Ads 468x60px

Ambar Hastalıkları

   Meyvelerin pazarlanmaları sırasında temizlik ve dezenfeksiyon şartlarına dikkat edilerek mantar ve bakteri hastalıkların çıkışı ve yayılışı önlenebilir. Depolama sırasında ortaya çıkan birtakım fizyolojik hastalıklar vardır. Bunlar meyvenin yenme kalitesini bozar ve satış oranını azaltır. Mesela fındık ve cevizlerde uygun olmayan sıcaklık ve nem koşulları saklama, meyve içinin acılaşmasına sebep kalitesini düşürür. Yine uygun olmayan sıcaklık şartları, elmalarda iç sulanmalarına, iç çürümelerine, kabukta rengin bozulmasına vb. fizyolojik hastalıklara sebep olur. Fizyolojik hastalıkların çoğu, bahçe koşulları ile ilgilidir. Depolama koşulları da iyi olmazsa sorun daha açık olarak ortaya çıkar ve meyveler satış kabiliyetlerini kaybeder.

Ambar Hastalıkları

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...